Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Gesztenyekrémleves pirított gombával
krémleves , őszi , újdonság

Gesztenyekrémleves pirított gombával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 40 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
320 kcal 2 g 12 g 57 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 gr sült gesztenye
  • 2 kk só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 10 darab csiperke gomba

Elkészítés:

A gesztenye szemeket keresztben bevagdossuk, majd harminc percre vízbe áztatjuk. (Így egyenletesebben fognak átsülni a sütőben.)
Sütőpapírra téve, előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ha kissé kihűlt, megtisztítjuk a héjától, majd félretesszük.
A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk.
A fokhagymát, valamint a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Kettő evőkanál margarinon megpirítjuk mindkét hagymát, majd egy-két perc elteltével a gombákat is belerakjuk az edénybe.
A gombát kb. 6-7 percig pirítjuk, utána kettő evőkanálnyit félreteszünk belőle a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a gesztenyét, pár perc alatt összepirítjuk, majd felöntjük nyolc deciliter vízzel, és kb. 15 percig fedő alatt közepes lángon főzzük a levest.
Végül az egészet botmixer segítségével pürésítjük, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a tálkákba szedett krémleves tetejét megszórjuk a pirított gombaszeletekkel.