Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Epres diétás sajttorta
cukormentes , eperözön , torta

Epres diétás sajttorta Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
261 kcal 22 g 5 g 24 g
5 / 24 Értékelés:

Összetevők:

  • 140 gr zabkeksz
  • 1 db vaníliarúd
  • 500 gr mascarpone light
  • 50 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 4 dl habtejszín 30%-os
  • 300 gr földieper
  • 40 gr expressz zselatin
  • 130 gr eritrit

Elkészítés:

A kekszet egy mozsárban, vagy aprítógép segítségével apróra törjük.
Hozzákeverünk 30 gramm eritritet és 50 gramm olvasztott margarint, majd az így kapott kekszes alapot egyenletesen belenyomkodjuk egy 26 centiméteres átmérőjű kapcsos tortaformába.
A diétás krémsajtot elkeverjük 100 gramm eritrittel, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magját, félretesszük.
A cukrozatlan habtejszínt elkezdjük habverővel felverni, közben hozzáadjuk a zselatin fix port.
Az egészet alaposan összekeverjük a krémsajttal.
A krémet a kekszes alapra öntjük, elegyengetjük, a tetejére halmozzuk a félbevágott eperszemeket, hűtőbe tesszük, és tálalásig hűtjük.
A tortaformát csak tálalás előtt vesszük le, hogy biztosan szép maradjon a forma.