Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zabpelyhes túrópalacsinta őszibarackkal
kedvencünk , palacsinta , túrós

Zabpelyhes túrópalacsinta őszibarackkal Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
155 kcal 5 g 16 g 26 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 80 gr zabpehely
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 darab tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 250 gr sovány túró
  • 1 csipet só
  • 1 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 2 ek eritrit
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, félretesszük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az eritritet, a vaníliarúd kikapart magját, a sütőport, valamint az egészen apró szemű zabpelyhet, és a tojások sárgáját.
Beledolgozzuk a citrom reszelt héját, és végezetül beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét.
Egy serpenyőt vékonyan kikenünk a margarinnal, majd egy-egy evőkanálnyi masszát kanállal beletéve, s két konyhai kiszedőlapát segítségével megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.
Ebből az adagból kb. 8 db lesz.
Eritrittel megszórva, a barackkal együtt kínáljuk.