Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Érlelt sonkába göngyölt spárgás csirkemell
csirkés , húsimádóknak , spárgás

Érlelt sonkába göngyölt spárgás csirkemell Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 55 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
73 kcal 2 g 12 g 4 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr spárga
  • 4 csipet só
  • 120 gr pulykasonka
  • 2 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 4 csipet fehér bors
  • 1 darab csirkemell

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A spárgaszárakat alaposan megmossuk, alsó részeit letörjük, a felsőt fogjuk használni.
A csirkemellet megmossuk, hártyáitól megfosztjuk, majd szeletekre vágjuk, négy nagyobb szeletet használunk a göngyöléshez. (Ha marad ki hús, azt félretesszük, később felhasználhatjuk egyéb csirkés étel készítéséhez.)
A szeletek mindkét oldalát sózzuk, enyhén borsozzuk
A sonkaszeleteket kiterítjük, ráfektetjük a csirkemell szeleteket.
Mindegyik hús darabra 3-3 zöldspárgát teszünk, majd szorosan feltekerjük a roládokat.
Margarinnal kikent hőálló tálba fektetjük, és kb. 1 dl vizet öntünk alájuk.
Alufóliával betakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig, a hús puhulásáig, majd az alufóliát levéve további 15 percig , a sonka pirulásáig sütjük a tekercseket.