Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Csirkebecsinált leves
házias , leves , szárnyas

Csirkebecsinált leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
289 kcal 13 g 22 g 25 g
5 / 22 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tk só
  • 250 gr sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej karalábé
  • 150 gr fehérrépa
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 300 gr csirkemell
  • 1 darab citrom
  • 2 dl 10%-os tejföl

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk,  a répákat karikázzuk, a karalábét kockákra vágjuk.
A csirkemellet megtisztítjuk, szintén kockázzuk.
Egy magasabb falú edényben az olajat felhevítjük, rátesszük a kockázott húst, és pár perc alatt fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kétféle répát, a karalábét, petrezselymet, és percig együtt pirítjuk tovább.
Felöntjük egy liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségek puhulásáig főzzük.
Ha megpuhult az összes zöldség, a tejfölhöz adjuk a lisztet, majd egy merőkanálnyit veszünk a levesből, és azzal együtt simává kavarjuk.
A levesbe öntjük, és az egészet összeforraljuk.
Tálalás előtt a citrom levét belefacsarjuk.