Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Gombás-spenótos frittata
Gombás-spenótos frittata
Gombás-spenótos frittata
könnyű , olaszos , sajtos

Gombás-spenótos frittata Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 10 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
223 kcal 19 g 26 g 11 g
5 / 3 Értékelés:

Összetevők:

  • 8 darab tojás
  • 40 gr spenót
  • 2 csipet só
  • 150 gr póréhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csipet fehér bors
  • 100 gr edami sajt
  • 150 gr csiperke gomba
  • 1 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

Megmossuk és előkészítjük a zöldségeket: a gombát szeletekre, a hagymát karikákra vágjuk, a spenótot pedig apróbb darabokra tépkedjük.
Lereszeljük a sajtot.
A tojásokat felverjük a tejjel, a sóval és a borssal.
Egy másik tálban összekeverjük a zöldségeket és a sajtot.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket.
Fontos, hogy nem kevergetjük, csak amikor a tojás alja már megszilárdult, egyenletesen eloszlatjuk rajta a zöldséges-sajtos keveréket.
Lefedjük és 5 perc alatt közepes lángon készre sütjük.