Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Ash Reshteh-Iráni zöldséges tésztaleves
csicseriborsó , fehérjeforrás , újdonság

Ash Reshteh-Iráni zöldséges tésztaleves Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 70 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
350 kcal 7 g 16 g 54 g
5 / 7 Értékelés:

Összetevők:

  • 140 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 8 darab mentalevél
  • 200 gr lencse
  • 200 gr konzerv csicseriborsó
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 100 gr durumtészta
  • 1 darab citrom
  • 30 gr bébispenót

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
Egy magasabb falú edényben az étolajat felhevítjük, rátesszük a hagymát és aranyló barnára dinszteljük.
Körülbelül a felét félretesszük, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót és a lencsét.
Néhány percig kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és közepes lángon 30 percig főzzük.
Rátesszük az apróra vágott újhagymát, a koriandert valamint a spenót leveleket és további 15 percig együtt főzzük.
A keményítőt simára dolgozzuk egy kevés vízzel, belecsurgatjuk a levesbe és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tésztát (spagetti tésztát javaslunk), ha szükséges adhatunk még hozzá vizet is és további 20 percig főzzük.
Végül levesszük a levest a tűzről és hozzákeverjük a joghurtot.
A tetejét megszórjuk a félretett sült hagymával és az apróra tépkedett mentalevelekkel.
A szeletekre vágott citrommal együtt tálaljuk.