Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mézes-mázas karácsonyi sertés sült
húsimádóknak , karácsonyra , mustáros

Mézes-mázas karácsonyi sertés sült Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 90 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
365 kcal 28 g 22 g 9 g
5 / 6 Értékelés:

Összetevők:

  • 1000 gr sovány sertéscomb
  • 2 tk só
  • 2 ek mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 4 ek diabetikus mézpótló

Elkészítés:

A sertéscombot megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk.
A mézet, a mustárt, a sót, a borsot és a fokhagyma nyomón átpréselt fokhagymát összekeverjük az olajjal.
Ezzel a páccal bedörzsöljük a comb minden oldalát és lefedve hűtőbe tesszük pácolódni néhány órára.
Egy méretben megfelelő hőálló tálba tesszük a pácolt húst és alufóliával letakarva, 200 fokon egy órán keresztül sütjük.
Eltávolítjuk a fóliát és a szafttal locsolgatva további 30 percig sütjük.
Ha szükséges, sütés közben lentebb vehetjük a hőfokot.
Tálalás előtt kis ideig hagyjuk pihenni a húst, hogy könnyen szeletelhető legyen.