12 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 50 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
136 kcal | 4 g | 3 g | 37 g |
A szilvákat megmossuk, kimagvazzuk, négy részre vágjuk, megszórjuk a fahéjjal és az eritrittel.
Egy hőálló tálat kikenünk két teáskanálnyi margarinnal, közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A lisztkeveréket egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk a maradék 150 gramm hűtőből kivett, hideg vajat.
A tészta akkor lesz jó, ha morzsaszerű, nem kell összegyúrnunk.
A szilvákat egyenletesen szétterítjük a hőálló tálban, majd rászórjuk a morzsát.
Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük kb. 50 perc alatt.